petak, 13. rujna 2013.

U vlasništvu Holdinga 6 milijuna m2

Učinkovitije upravljanje vlastitom imovinom, uključujući najam, ali i prodaju jedna je od mjera koju je u svom planu za poslovno restrukturiranje najavio čelnik gradske megatvrtke Slobodan Ljubičić. Premda nije poznato hoće li se u prodaju nekih zemljišta zaista i ići, provjerili smo vrijednost najvećih zemljišta u vlasništvu Holdinga diljem grada iako ih tvrtka ima i duž Jadranske obale.
Evidentirano je približno 1900 nekretnina, 110 kompleksa i 500 objekata od čega je čvrstih objekata 509 tisuća četvornih metara i 4,6 milijuna četvornih metara zemljišta.
Uz zemljišta Gredelja i Zagrepčanke koja je od Holdinga preuzeo ovih dana Grad, a koja su ukupno procijenjena na oko milijardu kuna, što će uskoro i sjesti na račun tvrtke, Holding u vlasništvu ima još nekoliko velikih zemljišnih kompleksa u srcu metropole. Na njima se mogu graditi čitavi stambeno-poslovni kompleksi ili naselja.
U popisu imovine iz 2011. i preporuci što s njom učiniti sve lokacije potencijalno se mogu prodati na tržištu, dok bi se podružnice koje ih sada koriste grupirale na drugim lokacijama. Veliko zemljište Holding ima i u Sesvetama, na površini od 126.280 m2 nalaze se nekretnine bivše mesne industrije Sljeme. Velika slobodna površina nalazi se i na Žitnjaku gdje je u planu gradnja nove zelene tržnice stanovi Varaždin

Nema komentara:

Objavi komentar