četvrtak, 5. rujna 2013.

Cijena za Belvedere 5 milijuna eura viša

Nakon što je krajem ožujka zbog prigovora Državnog odvjetništva otkazana javna dražba posljednjeg ratom razrušenog dubrovačkog hotela, hotel Belvedere u prodaju bi trebao ponovno u rujnu. No, sada po većoj cijeni. Očekujem informaciju o datumu nove javne dražbe u rujnu. Riješili smo problem sa 110 četvornih metara koji su izdvojeni iz hotela.
U međuvremenu početna cijena hotela je porasla. Sa 16,8 na 24 milijuna eura jer je Gradsko vijeće Dubrovnika usvojilo DPU Belvederea po kojemu je povećana građevinska površina - kaže Ivanka Sušić, stečajna upraviteljica hotela Belvedere. Podsjetimo, DORH je zaustavio dražbu na sam dan njezina održavanja, 22. ožujka, u zagrebačkom javnobilježničkom uredu Jožice Matka Ruždjaka.
Inače, iz pravnih kuloara može se čuti kako u INA-i ozbiljno razmišljaju da postupak prodaje hotela prebace na Trgovački sud. Razlog za otkazivanje prve dražbe je 110 četvornih metara zemljišta koje je u naravi pomorsko dobro i koje je u vlasništvu Republike Hrvatske, te kao takvo nije moglo biti predmet prodaje.
No. zašto je DORH zahtjev poslao samo nekoliko sati uoči početka dražbe? - O postupku ovrhe nad hotelom Belvedere Državno odvjetništvo obavijestila je javna bilježnica koja je provodila ovrhu.
Nakon što je utvrđeno da su predmet prodaje i nekretnine koje su stvarno pomorsko dobro, nadležno Državno odvjetništvo podnijelo je javnoj bilježnici prigovor treće osobe, Republike Hrvatske - poručuju iz dubrovačkog Županijskog odvjetništva.
Inače, interes za kupovinu Belvederea iskazali su hotelski lanci Hyatt International, Kempinsky i Rixos, britanska tvrtka Fenestra Village, francuski konzorcij BCC, kanadsko-švicarska grupacija Fairmont Hotels, te libanonski biznismen Alfred koji je početkom ove godine u pratnji bivšeg predsjednika RH Stipe Mesića obišao hotel.
DPU-om je na mjestu Belvederea, koji se prostire na 45.000 kvadrata zemljišta u Svetom Jakovu, predviđena gradnja novog hotela s 300 soba, te koncertnom i kongresnom dvoranom stanovi Zamet

Nema komentara:

Objavi komentar