srijeda, 18. rujna 2013.

Agrokor želi Hotele Živogošće, a Andabak Medenu i Belvedere

Među turističkim društvima, potencijalnim ulagačima, u natječaj se uključio i Prosperus Invest, koji upravlja fondom za gospodarsku suradnju (FGS) Prosperus i koji je jedini od pet FGS-ova na tržištu koji se je opredijelio za turizam.
Nakon što je država proširila ponudu i na ostale interesente koji su pak ponudili i nižu cijenu, opet je u igri jedini ostao FGS, a prema, za sada još nepotvrđenim najavama iz Vlade, Prosperus će u konačnici i dobiti turistički kompleks na Korčuli, za kojeg se još čeka zaključenje predstečajne nagodbe.
Iako se je ranije predviđalo da bi ulagač dobio gotovo sve dionice, predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović kaže da bi država zadržala kontrolni paket, odnosno 25 posto dionica u HTP Korčuli, ali bi to u načelu, bila i praksa za ostala društva u vlasništvu države koja se prodaju nekretnine Rijeka
Jer, kaže, ne žele ponoviti greške iz prošlosti. U igru za turističke tvrtke uključio se je i Sunce Koncern Jaka Andabake. Andabaka nam je potvrdio interes za hotele i apartmane Medena i Vranjice Belvedere, ali samo pod uvjetom da to troje dobije zajedno. Za Vranjice Belvedere stigle su četiri ponude, među kojima je Ugo grupa - Solaris i Riviera Adria, koja je zainteresirana i za Medenu.

Nema komentara:

Objavi komentar