petak, 23. kolovoza 2013.

Turci u Tankomerc ulažu 100 milijuna kuna

Zadarski Tankerkomerc na dobrom je putu da uđe pod krov turske Dogus Grupe. Ako dođe do ove vrlo izgledne poslovne transakcije, Turci namjeravaju ubrizgati više od sto milijuna kuna i tako vratiti stare pozicije ovom nekad uglednom zadarskom brodaru.
Financijski oporavljeni Zadrani bi svom novom većinskom vlasniku već za pet godina mogli donijeti, kako se procjenjuje, profit od gotovo 23 milijuna eura. Teško je i pobrojati sve kompanije u vlasništvu Dogus Grupe, holdinga koji se po ekonomskoj moći pozicionirao na treće mjesto u matičnoj zemlji.
S gotovo 30 tisuća radnika i godišnjim prihodom koji se mjeri milijardama eura, Dogus Grupa je vlasnik druge po kapitalu banke u Turskoj s više od 600 podružnica u zemlji i u Europi. Glavni su zastupnici Audija, VW-a, Škode, Porschea i drugih poznatih proizvođača automobila.
Njene građevinske tvrtke afirmirale su se na gradnji autocesta u Kazahstanu, Maroku i Ukrajini. Imaju više svojih TV kanala i kanala digitalne televizije u Turskoj, pet radiopostaja, te izdaju više poslovnih i drugih časopisa nekretnine

Nema komentara:

Objavi komentar