ponedjeljak, 19. kolovoza 2013.

Splitski stanovi jeftiniji i 300 eura

Normalno je da cijene stanova padaju jer je tržište u kolapsu, nije ništa bolje čak je i lošije nego lani kad je u Hrvatskoj prodano 19 posto manje nekretnina nego prethodne godine. Mala je potražnja, a ponuda je velika. Oni koji žele prodati svoje stanove i kuće spuštaju cijene jer je kupaca malo.
Prodaja ide slabo, nadala sam se da će se makar malo popraviti od ulaska Hrvatske u Europsku uniju, no ništa se nije dogodilo - kaže nam Jasminka Biliškov, zamjenica predsjednika Udruženja poslovanja nekretninama pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK).
Prema Indeksu cijena nekretnina portala CentarNekretnina, cijene su u srpnju pale i na mjesečnoj i na godišnjoj razini: prosječna tražena cijena stana u Zagrebu iznosi 1596 eura po četvornom metru što je 6,6 posto niže nego u lanjskom srpnju, a cijene stanova na Jadranu pale su sedam posto u odnosu na lanjske i iznose 1575 eura, pri čemu kvadrat u Splitu prosječno stoji 2134 eura.
To je 12 posto ili 299 eura manje nego u srpnju prošle godine. Na pitanje što je očekivala od ulaska Hrvatske u Europsku uniju veli - ništa spektakularno jer već nekoliko godina građani EU u Hrvatskoj mogu kupovati nekretnine pod istim uvjetima kao i hrvatski građani pa se s manjim nekretninama nije dogodio bum u prodaji
apartmani Istra

Nema komentara:

Objavi komentar