ponedjeljak, 24. veljače 2014.

Švaljek: Europske sveučilišne igre 2016. dobro su nam došle

Razvoj Doma sportova ovisi o razvoju cijelog dijela grada te se na njega gleda kao dio kontinuuma, koji počinje od Trga Franje Tuđmana prema jugu. Kako će se taj dio grada razvijati, tako će se razvijati i projekt Doma sportova, pojasnila je.
Upitana koliko će novca po procjenama trebati za sve te projekte, Švaljek je rekla da će ga biti onoliko koliko će proračun moći podnijeti. Najvažnijim je ocijenila da se u dogledno vrijeme pripreme i počnu realizirati neki važni objekti za unapređenje kvalitete života građana, a na Gradskoj upravi je da te objekte osigura uz optimalne troškove.
"U ovom trenutku možemo reći da imamo 11 prioritetnih projekata, ali visinu ukupnih investicija u ovom trenutku još nije moguće procijeniti", istaknula je.
Tih 11 projekata su: pješačko-biciklistički Jarunski most, tromostovlje, uređenje krune nasipa, Šarengradska ulica, intermodalni terminal Sava-sjever, denivelacija rotora u Remetincu, Dom sportova, stadion Maksimir, uređenje istočnog dijela parka Bundek i rasvjetljavanje mostova.
Tu je i dogradnja Kineziološkog fakulteta, projekt koji već priprema zagrebačko Sveučilište, ali u kojemu će sigurno i Grad Zagreb participirati.
Europske sveučilišne igre Zagreb - Rijeka 2016. bit će najveće sportsko natjecanje održano u Hrvatskoj, veće od Univerzijade 1987. i Mediteranskih igara u Splitu 1979. Na tim igrama, kojima će 2016. Zagreb i Rijeka biti domaćini, nastupit će oko 5500 studenata sportaša iz 45 europskih zemalja i s 300-tinjak sveučilišta. Natjecat će se u 19 sportova i dva sporta za studente s invaliditetom, a pritom će koristiti 40 sportskih objekata u Zagrebu i 15 sportskih objekata u Rijeci. Tijekom 12 dana trajanja sudionici će biti smješteni u studentskim domovima u Zagrebu i u Rijeci stanovi Vrbani

Nema komentara:

Objavi komentar