ponedjeljak, 3. veljače 2014.

Kerum: Prodajem nekretnine i kroz mjesec dana otvaram trgovine

SPLIT - Željko Kerum na velika vrata vraća se u trgovačke i poduzetničke vode jer su vjerovnici njegove tvrtke "Kerum" u petak dvotrećinskom većinom prihvatili predstečajnu nagodbu koja mu omogućava nastavak poslovanja.
- Vjerovnici su se suglasili s našim planom oporavka i vraćanja dugova koje imamo i sada idemo u posao. Naš račun je odblokiran i na njemu već imamo znatna sredstva - kaže Kerum za Slobodnu Dalmaciju.
Imovina tvrtke, po Kerumovim riječima, iznosi oko 200 milijuna eura, a dugovi su upola manji, oko 100 milijuna eura.
- Prije ove recesije imovina tvrtke u nekretninama iznosila je oko 400 milijuna eura. Sada je to upola manje, ali još uvijek dovoljno da pokrijemo sva dugovanja, isplatimo ljude i tvrtke kojima dugujemo i da nam još ostane novca za poslovanje. Ako prodam hotel "Marjan" i Prodajni centar "Joker", namirit ću sve vjerovnike i još će mi ostati novca - tvrdi Kerum i dodaje:
- "Marjan" i "Joker" vrijede po 60 milijuna eura i ispod te cijene ih ne dam. Prodajni centar godišnje samo od najma ima prihod od 48 milijuna kuna. Dakle, onaj koji bi ga kupio zasigurno na njemu ne bi izgubio. S hotelom "Marjan" je isto. Najatraktivniji je hotel u Hrvatskoj, na najboljoj lokaciji. U njega treba uložiti još 20 milijuna eura i dobiva se zlatna koka. Nije neophodno da i njega prodam. Ako nađem pravog i pogodnog strateškog partnera, u partnerskom odnosu nastavit ću radit na hotelu. Za prodaju imamo stotinjak vrlo atraktivnih nekretnina diljem Hrvatske nekretnine Zagreb

Nema komentara:

Objavi komentar