utorak, 21. svibnja 2013.

Jednim klikom do investicije

Cijela država raspravlja o tome kako privući investitore. Od Vlade i ekonomskih analitičara do razgovora uz kavu, raspravlja se o modelima ulagačkih poticaja, poslovično kritizira spora administracija ... Hrvatska gospodarska komora odlučila je svemu tome dati konkretan doprinos.
U okviru svoje poslovne mreže, preko županijskih komora, na jednom su mjestu prikupljeni podaci o investicijama iz cijele Hrvatske, vrijednima gotovo šest milijardi eura. Katalog investicija, pod nazivom Invest in Croatia, može se pronaći na internetskoj stranici www.hgk.hr. Objavljen je na hrvatskom i engleskom jeziku.
Katalog je veoma pregledan, može se pretraživati prema zemljopisnom principu, po svakoj od županija i po gospodarskim sektorima u koje spada svaki od ponuđenih projekata. S obzirom na to da su investicije u raznim fazama dovršenja, potencijalni ulagači mogu naći i analize dokumenata koji su prikupljeni za projekt i popis onih koje još treba pribaviti.
Navedeni su ukupni novčani iznosi potrebni za realizaciju, kao i iznosi novca koji je već uložen u pripremu. Uz većinu investicija su i foto ije i nacrti idejnih projektnih rješenja. Uz svaki projekt nalaze se i adrese i brojevi telefona osoba koje mogu dati dodatne informacije i uputiti ulagače na jednostavnije puteve za realizaciju projekta.
Među idejama o razvoju golfskog turizma ističe se projekt Dubina, prvo golf igralište u Primorsko-goranskoj županiji. Igralište je posebno jer bi bilo dio sportsko-rekreacijskog centra Grobnik, koji uključuje Automotodrom, sportski aerodrom Grobnik te budući županijski sportski centar Platak.
Sportski kompleks razvija Općina Jelenje koja je planirala da se igralište za golf napravi na području sanirane šljunčare. Ekološka dimenzija bila bi upotpunjena očuvanjem izvora pitke vode. Dokumentacija za ovu investiciju već je djelomično pripremljena, a ulagač bi morao sudjelovati sa 10,5 milijuna eura.
Dodatne informacije o svim ovim projektima mogu se dobiti i slanjem upita na elektronsku adresu investicije@hgk.hr nekretnine.

Nema komentara:

Objavi komentar