četvrtak, 24. srpnja 2014.

Potpisan predugovor o pravu građenja za stadion Kantrida

RIJEKA - Predugovor o osnivanju prava građenja na nekretninama u vlasništvu Grada Rijeke na području Kantride i Rujevice potpisali su danas na svečanosti u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja gradonačelnik Vojko Obersnel i direktor tvrtke Stadion Kantrida d.o.o. Dean Šćulac čime su ostvareni uvjeti za početak realizacije projekta novog stadiona na Kantridi i nogometnih terena na Rujevici. Ugovor o pravu građenja potpisan je nakon provedenog javnog natječaja za osnivanje prava građenja na kojeg se javila tvrtka Stadion Kantrida d.o.o. , inače većinski vlasnik sportskog društva HNK Rijeke, i odluke riječkog Gradskog vijeća o dodjeli prava građenja na 50 godina na zemljištima u vlasništvu Grada a Kantridi i na Rujevici, tj. radi rekonstrukcije nogometnog stadiona Kantrida i izgradnje i uređenja nogometnih igrališta na Rujevici.
Predugovorom se Stadion Kantrida d.o.o. , čiji je osnivač zaklada Social Sport iz Nizozemske, obvezuje ishoditi lokacijsku i građevnu dozvolu za zahvat na Kantridi i potrebnu dokumentaciju za zahvat na Rujevici, izgraditi stadion i prateće sadržaje na Kantridi te igrališta i sadržaje na Rujevici.
Grad Rijeka obvezao se obaviti imovinsko-pravnu pripremu za obje lokacije i na zemljištima za izgradnju prometne i komunalne infrastrukture.
Projekt obuhvaća cjelovitu rekonstrukciju postojećeg stadiona u sklopu kojega će biti novi sadržaji, zatim rekonstrukciju i izgradnju prometne i komunalne infrastrukture, nove sadržaje i uređenje prostora na pomorskom dobru.
Novi stadion na Kantridi imat će 14.000 natkrivenih mjesta za sjedenje, ispunjavat će standarde UEFA-e u četiri kategorije, imat će pristup za osobe s invaliditetom, garažu, prostore za medije, igrače, trenere, suce, ugostiteljske sadržaje, prodavaonice i drugo. Projekt na Rujevici obuhvaća rekonstrukciju postojećih sportskih terena za potrebe nogometnog kampa, a novi teren na tom području koristit će se i kao stadion HNK Rijeke tijekom izgradnje novog stadiona na Kantridi. Predviđa se i izgradnja nove prometnice, rekonstrukcija postojeće i nova komunalna infrastruktura.
Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je da je došlo vrijeme da Rijeka dobije novi i moderan stadion na kojem će bez problema moći igrati europske utakmice. Vjerujem da će novi stadion biti mjesto stvaranja novih uspjeha i uspomena kao što je to bila do Kantrida koju svi dobro poznajemo, rekao je.
Na svečanosti su još bili direktor zaklade Social Sport Gabrielle Volpi, predsjednik NK Rijeke Damir Mišković, predstavnici Primorsko-goranske županije, riječkog sveučilišta, Hrvatskog nogometnog saveza, HNK Rijeke i drugi.
Gabrielle Volpi zahvalio je riječkoj gradskoj upravi što je omogućila gradnju novog stadiona, što će unaprijediti nogomet, te je najavio da će novi stadion biti spreman u srpnju 2016., kako bi se nakon toga na njemu mogle igrati prvenstvene utakmice stanovi Rijeka

Nema komentara:

Objavi komentar