utorak, 23. srpnja 2013.

Dilutusu zemljište od tri tisuće kvadrata

Gradsko vijeće na svojoj idućoj sjednici koja će se održati početkom kolovoza između ostalog raspravljat će i o sklapanju kupoprodajnoj ugovora između Grada Pule i tvrtke Dilutus iz Zagreba vrijednom 460 tisuća eura.
Sklopi li se taj ugovor, Grad će toj zagrebačkoj tvrtki prodati neizgrađeno građevinsko zemljište od 3.066 kvadrata kojeg je ta tvrtka kupila na javnom natječaju krajem lipnja ove godine i to kao jedini ponuđač. Inače, ta se odluka mora naći pred vijećnicima jer je iznos veći od milijun kuna, do koliko odluku samostalno može donijeti gradonačelnik.
Valja se prisjetiti da je zagrebački Dilutus na javnoj licitaciji kupio i dvije najveće gradske građevinske čestice, ukupne površine 19.720 četvornih metara, podno Kaštanjera i to za početnu cijenu od oko 22 milijuna kuna, odnosno gotovo tri milijuna eura. Riječ je o zemljištu koje se proteže između Santorijeve ulice podno Bille i Pet shop centra.
Na ove dvije parcele smještene jedna pored druge od 10.750, odnosno 8.970 četvornih metara ovaj investitor namjerava izgraditi višeetažni shopping mali, inače prvi takve vrste u Puli
stanovi Rijeka

Nema komentara:

Objavi komentar