srijeda, 10. travnja 2013.

Slobodna zona i njeni investitori imaju perspektivu

Varaždinska Slobodna zona najveća je u Hrvatskoj i ona je najbolje iskoristila svoju priliku. Uvjeren sam da će ulaskom Hrvatske u Europsku uniju i Slobodna zona Varaždin, ali i ostale poslovne zone u sjevernom dijelu Hrvatske, iskoristiti veliku šansu koja im se pruža, a već sada svjedoci smo dolaska mnogih poduzetnika iz Italije, Austrije i Slovenije koji koriste infrastrukturu, koju ovdje imamo dobru razvijenu. Hrvatska radi na povećanju konkurentnosti gospodarstva i poticanju investicijske klime i sa zakonima koje smo napravili bit ćemo vrlo interesantni i uvjeren sam da će sljedećih godina biti puno investicija u ovom kraju - rekao je prošli petak dok je obilazio varaždinsku Slobodnu zonu ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.
Na inicijativu Grada Varaždina, jednog od osnivača varaždinske Slobodne zone, u Ministarstvu gospodarstva održano je do sada nekoliko sastanaka o toj temi, a saborska zastupnica i zamjenica varaždinskoga gradonačelnika Natalija Martinčević krajem siječnja ove godine, na aktualnom prijepodnevu u Hrvatskom saboru, potencirala je pitanje što će biti sa Slobodnim zonama nakon ulaska Hrvatske u EU.
To je briga svih 15 slobodnih zona u Hrvatskoj, a ovdje posebno govorim o onoj najvećoj, Slobodnoj zoni Varaždin, koja zapošljava 3.200 ljudi u 12 tvrtki i koja s više od 2,5 milijarde kuna prihoda godišnje stavlja Varaždinsku županiju na drugo mjesto po izvozu u Hrvatskoj.
Prvi srpnja je vrlo blizu, tvrtke moraju znati kakav će biti njihov status kako bi se mogle kvalitetno i na vrijeme za to pripremiti - rekla je krajem siječnja zamjenica varaždinskoga gradonačelnika i saborska zastupnica Natalija Martinčević prodaja stanova.

Nema komentara:

Objavi komentar