ponedjeljak, 21. veljače 2011.

Srbi najzainteresiraniji za nekretnine u Istri

Prema ispitivanjima zainteresiranosti za kupnju nekretnina u Istri, ondje bi kuću najviše voljeli kupiti Srbi i Austrijanci. Osim njih, ljepote Istre su zapele za oko i Šveđanima, Bošnjacima i Hercegovcima te Nizozemcima.

Kupci su najzainteresiraniji za stanove i građevinsko zemljište. Austrijanci najviše zanimanja pokazuju za kupnju kuća i to u Rovinju, te građevinskih zemljišta u Labinu. Posjetitelji iz susjedne Srbije pokazuju zanimanje za prodaju stanova (ponajviše u Puli i Rovinju), ali i kamenih kuća te najam apartmana tijekom ljeta. Šveđani su najviše pažnje posvetili stanovima na prodaju smještenim u Medulinu, Poreču i Puli. Također, zanimljiva su im i građevinska i poljoprivredna zemljišta na području Istre, prenosi Business.hr.

Kamene kuće tražene među stanovnicima BiH

Bosansko-hercegovačkim posjetiteljima zanimljiva su građevinska zemljišta i kamene kuće. Nizozemcima su pak draži stanovi na prodaju (Fažana, Poreč, Pula, Umag) te lokali i hoteli. Slovencima su u najvećem broju zanimljive kamene kuće (Umag, Buje). Talijani su od nekretnina u Istri najzainteresiraniji za Poreč, Pulu i Umag, Nijemce najviše zanimaju građevinska zemljišta.

Istovremeno, Francuzi traže samo apartmane za iznajmljivanje te ne pokazuju zainteresiranost za kupnju.

Izvor:index.hr

Nema komentara:

Objavi komentar