nedjelja, 10. listopada 2010.

Obitelj Cetinski prevarila Končara za sto milijuna eura?

ZAGREB - Višegodišnje poslovno partnerstvo između kralja kroma, hrvatskog biznismena s londonskom adresom Danka Končara i obitelji Mirka i Vinke Cetinske puklo je.

Kako doznaje Novi list, Končar je ovoga tjedna podigao kaznenu prijavu protiv Vinke Cetinski i još nekoliko osoba koje optužuje za prijevaru i zlouporabu ovlasti. Kaznena prijava vezana je uz poslove kupoprodaje nekretnina u Istri, koje su Cetinski otkupljivali kao Končarevi zastupnici u Hrvatskoj.

Podsjetimo, Končar je prema nekim procjenama uložio više od sto milijuna eura otkupljujući na stotine tisuća hektara poljoprivrednog zemljišta za uzgoj lavande, maslinike, vinograde te napuštena sela u Istri, koja su trebala biti renovirana te stavljena u funkciju za ekskluzivni turizam. Vijest o svađi među poslovnim partnerima i Končarevoj prijavi potvrdio je jučer i Ante Nobilo, odvjetnik koji je dugo poslovao s Končarem, no u ovom slučaju – zbog obiteljskih veza između Nobila i obitelji Centiski (Toni Cetinski oženio je njegovu kći Ivanu) – Nobilo ne zastupa Končara niti je o njemu želio išta komentirati. Končarev je pravni zastupnik, kako doznajemo, odvjetnik iz Pule Goran Veljović.

Autor/izvor: SEEbiz / Novi list

Nema komentara:

Objavi komentar